Timbre in de klas

Samen met Kunst Centraal hebben wij het kunsteducatieproject Timbre in de klas ontwikkeld. Het doel is om kinderen van de onderbouw op een toegankelijke manier te laten spelen met hun stem.

Timbreindeklas_compilatie.jpg

Timbre in de klas is een interactieve, digitale kunstinstallatie die bestuurd wordt met de stem. De installatie transformeert stemklanken van de kinderen naar vormen en kleuren op het digibord. Met behulp van een digitale dirigent (de Digigent) en een coach, maakt de klas kennis met de mogelijkheden van hun stem en maken zij uiteindelijk gezamenlijk een stemschilderij.


Waarom Timbre in de klas?

Je stem in het dagelijks leven gebruiken, spreekt voor zich. Maar je stem op een hele andere manier gebruiken dan met woorden? En alleen voor de klas? Dat kan een beetje spannend zijn.

Ons doel is om het doorbreken van deze barrière open en leuk te maken, door verschillende stappen te introduceren die kinderen de juiste feedback geeft om hun eigen stem beter te leren kennen.

Tijdens Timbre in de klas verkennen de kinderen hun eigen stem en harmoniseren ze met elkaar, met als doel om een betere bewustwording van je eigen stem te ontwikkelen.

Timbre in de klas iets voor jou?

Het afgelopen jaar heeft Timbre in de klas al tientallen keren met groot succes gedraaid op scholen in de provincie Utrecht en dit zal de komende jaren voortgezet worden.

Wij willen Timbre in de klas graag voor scholen in heel Nederland beschikbaar stellen. Daarom zijn we op zoek naar samenwerkingspartners buiten de provincie Utrecht.
Monobanda biedt de materialen en kennis voor het uitvoeren van Timbre in de klas. Organisaties buiten Utrecht bieden Timbre in de klas aan op de scholen binnen eigen regio en stellen zelf lokale partners aan die helpen met het uitvoeren van het project.

Neem gerust contact met ons op!

Timbre in de klas: English text


In samenwerking met:
Kunst Centraal
Jesse van Leeuwen
Ab Wienk

Ondersteund door:
Fonds 21
KFHeinfonds
Zabawas

Foto’s: Marieke Duijster
Muziek: I am Robot and Proud
Video: Gabriel Eisenmeier & Bas Vermolen